Kerkje van Laak | 100 jaar Simone Reynders 'Bezige handen, zoekende geest'

grote weergave a (Evy Collard) ©Evy Collard

In april 2024 viert Houthalen-Helchteren '100 jaar Simone Reynders' met een expo over haar leven en haar kunstwerken: naast bezielend stichter van het Filip Neri lyceum te Houthalen was ze immers ook een getalenteerde kunstenares.
Haar oeuvre bestaat uit prachtige wandtapijten en kleurrijke keramiek, waarbij kunst, literatuur, natuur en de mens een bron van inspiratie waren. O.a. haar tapijt 'de weerwolf' is te bewonderen op de expo. 

“Ik wil de droom benaderen, het transcendente bereiken, het wezenlijke van de mens raken. Mijn werken kristalliseren mijn pogingen om tot mezelf te komen. Om antwoord te vinden op de vraag: Wie ben ik met die anderen in de wereld?" ~ Simone Reynders

Studenten projectatelier van de Academie voor Beeldende Kunsten Heusden-Zolder reflecteren over het werk en de levensvisie van Simone Reynders. Bewonder hun creaties in de grote kerk van Laak!

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

Cultuurhuis Casino Houthalen-Helchteren

Filter op categorie

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.