zwerfkatten melden

Zie je een zwerfkat zonder oorknip in je buurt? Wacht niet tot er kittens zijn. Meld de zwerfkat zo snel mogelijk aan de dienst milieu van onze gemeente. 

Waarom zwerfkatten melden?

Elk jaar dumpen mensen duizenden katten en kittens. Een zwerfkat kan in anderhalf jaar voor 36 nakomelingen zorgen. Zo vergroot het zwerfkattenprobleem. Voor al die katten vindt men al snel geen goede thuis meer. Ofwel belanden ze in een reeds overvol dierenasiel. Ofwel komen ze in de vrije natuur terecht en worden ze aan hun lot overgelaten.

Dat betekent niet alleen overlast voor jou en je buren, ook de katten lijden eronder. Met jouw melding help je dus niet alleen jezelf en je buurt, maar ook de dieren.

Een zwerfkat gezien? Meld het ons!

Je kan een zwerfkat op 2 manieren melden:

Binnen 2 weken krijg je antwoord.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.