wolf

In 2011 werd voor het eerst weer een wolf gespot in Wallonië. Zeven jaar later, in 2018, was ook Vlaanderen aan de beurt. Dit roept bij veel mensen toch vragen op. Daarom proberen wij op deze pagina een antwoord te geven op de meest gestelde vragen. 

Hoe een wolf herkennen?

De wolf behoort tot de familie van de hondachtigen. Zijn belangrijkste kenmerken zijn:

  • Van kop tot romp ongeveer 1 à 1,5 meter lang.
  • Schofthoogte van 65 tot 80 cm.
  • Beige tot rossig bruine vacht, met grijze rug en een onduidelijke donkere zadeltekening.
  • Wit rondom de bek. 
  • Lange, stevige poten.
  • Driehoekige oren die recht staan. Een wolf heeft haar in zijn oren.
  • Dikke behaarde staart, vaak met zwarte punt. De staart is niet naar boven gekruld maar hangt naar beneden.
  • Brede, krachtige kop, waardoor de oren verder uit elkaar staan dan bij een hond
  • Rechte rug

Het is niet altijd makkelijk om wolven en honden uit elkaar te houden. Toch zijn er enkele duidelijke verschillen. De oren van een wolf staan verder uit elkaar dan bij een hond. De staart hangt naar beneden (in plaats van omhoog gekruld) en wolven zigzaggen ook minder als ze lopen, waardoor het spoor van hun pootafdrukken over een langere afstand recht kan zijn.

Samenleven met de wolf

Omdat de wolf erg schuwe dieren zijn die het contact met mensen maximaal vermijden is de kans om een wolf te zien heel klein. Hun sporen zijn soms wel te vinden. 

Lees hier meer over de wolf in Vlaanderen

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.