vlag

Om bij speciale gelegenheden naar buiten te komen is de gemeentevlag een mooi symbool. Aan de gevel van het gemeentehuis of aan een vlaggenmast op een pleintje ervoor, geeft de gemeentevlag met kleur of teken iets weer van die gemeente. Onze vlag telt drie horizontale kleurstroken: groen beneden, dan geel en daarboven rood.

Het groene wijst op de groene natuur in onze gemeente met zijn talrijke recreatiemogelijkheden.
Geel en rood vind je terug in het wapenschild van Houthalen en Helchteren omdat beide gemeenten in de middeleeuwen behoorden tot het Land van Loon. De Graaf van Loon droeg deze twee kleuren in zijn wapenschild.

Een prettig weetje, maar puur toeval, is dat onze gemeentevlag ook de vlag is van het land Bolivië. Bovendien zijn deze drie kleuren de Panafrikaanse kleuren. Ze komen dan ook veel voor op vlaggen van Afrikaanse landen.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.