vlag

Om bij speciale gelegenheden naar buiten te komen is de gemeentevlag een mooi symbool. Aan de gevel van het gemeentehuis of aan een vlaggenmast op een pleintje ervoor, geeft de gemeentevlag met kleur of teken iets weer van die gemeente. Onze vlag telt drie horizontale kleurstroken: groen beneden, dan geel en daarboven rood. Het groene wijst op de groene natuur in onze gemeente met zijn talrijke recreatiemogelijkheden..

Geel en rood vind je terug in het wapenschild van Houthalen en Helchteren omdat beide gemeenten in de middeleeuwen behoorden tot het Land van Loon. De Graaf van Loon droeg deze twee kleuren in zijn wapenschild.

Een prettig weetje, maar puur toeval, is dat onze gemeentevlag ook de vlag is van het land Bolivië. Bovendien zijn deze drie kleuren de Panafrikaanse kleuren. Ze komen dan ook veel voor op vlaggen van Afrikaanse landen.

alert-box-close-text

Wij werken op afspraak!

Heel wat administratieve zaken kan je voortaan enkel nog met een afspraak afhandelen in het NAC.

Voor het afhalen van huisvuilzakken of aangevraagde documenten hoef je geen afspraak te maken. De meeste attesten kan je gewoon online aanvragen, zodat je niet meer langs hoeft te komen. 

Vragen? Lees meer over onze nieuwe werkwijze.

Maak een afspraak