Verkeerstelling via Telraam

Verkeerstellingen in Houthalen-Helchteren

Ben jij benieuwd hoeveel verkeer door je straat komt? Hoeveel fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtwagens? Wij ook! Je kan ons helpen om dat te weten te komen.

We zijn op zoek naar inwoners van onze gemeente die ons helpen om de verkeerstellingen uit te voeren, zonder daar iets voor te moeten doen. Op die manier help je ons om een mobiliteitsbeleid in de gemeente uit te tekenen en zo om de mobiliteit in Houthalen-Helchteren te verbeteren.

Hoe werkt Telraam?

Om de mobiliteit in onze gemeente te verbeteren, moeten we eerst een zicht krijgen op de huidige situatie. Daarom moeten we verkeerstellingen doen. Dankzij Telraam kan je als bewoner meedoen met deze verkeerstellingen. Je doet dat door een verkeerssensor (Telraamsensor) voor jouw raam te hangen.

Naar wie zijn we op zoek?

Om mee te doen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je hebt een ‘geschikt’ raam nodig om te kunnen tellen. Een geschikt raam is een raam op de eerste of tweede verdieping met een volledig vrij zicht op de weg, zonder obstakels (dus geen bomen, grote struiken, zonnewering of verlichtingspalen).

Bij jouw aanmelding vragen we jouw contactinformatie en een foto van het zicht vanuit het raam op de weg, zodat we kunnen beoordelen of jouw raam geschikt is om het verkeer te tellen met de Telraamsensor.

We vragen je om minimaal een jaar het verkeer te tellen, dus dat betekent dat je het toestel een jaar moet laten hangen.

Wat is jouw voordeel? 

Je krijgt gedurende een jaar een gratis Telraamsensor inclusief datalicentie ter beschikking.
Je krijgt ook toegang tot een persoonlijk dashboard. Daar kan je de data die je Telraamsensor heeft verzameld bekijken. Tijdens het project krijg je technische ondersteuning en kan je bij Telraam terecht met jouw vragen. Als het jaar van de tellingen om is, moet je de Telraamsensor opnieuw inleveren.

Wat is de verdere planning?

Uit alle aanmeldingen maken we een selectie. In de eerste plaats kijken we of jouw raam geschikt is voor de verkeerstellingen. Daarnaast kijken we naar de locatie waar je woont. De meest geschikte locaties worden uitgekozen. Als je wordt uitgekozen om mee te doen, word je ook uitgenodigd voor een installatieworkshop. Daar zal Telraam meer uitleg geven over het project en hoe de Telraamsensor werkt.

Belangrijke informatie:

  • De metingen van de Telraamsensor zijn niet te herleiden naar jouw thuisadres. Je ziet op de kaart via www.telraam.net enkel de straat of een deel van de straat waar wordt gemeten, maar niet het thuisadres.
  • Via de website van Telraam (www.telraam.net) vind je meer informatie, ervaringen, veelgestelde vragen en extra uitleg.
  • Ben je niet geselecteerd? Je kan zelf een toestel aankopen zodat je toch de verkeerssituatie in jouw straat kan opvolgen.

Hoe aanmelden?

Geïnteresseerd? Vul via de knop hieronder op de website van Telraam het aanvraagformulier in.

Ik stel me kandidaat

Naar top