straathoekwerk

Eigenlijk kunnen we de term 'straathoekwerk' vrij letterlijk interpreteren: straathoekwerkers leggen contacten met jongeren op straat. Hun werkdomein reikt natuurlijk wel verder dan de 'hoek' van de straat: zij zijn terug te vinden in alle wijken van de gemeente, ook in jeugdhuizen en jongerenwerkingen, zodat jongeren de kans krijgen problemen met hen te bespreken of ze kunnen gewoon een babbeltje maken.

Niet alle jongeren kunnen of willen zelf de stap zetten naar VDAB, OCMW, CAD,…. Straathoekwerkers helpen hen hierbij. Belangrijk blijft echter dat jongeren zelf hun verantwoordelijkheid opnemen.

Naast deze doorverwijzingsfunctie is een straathoekwerker ook vaak een bemiddelaar: tussen jongeren en hun ouders, de school, hulpverlening, werkgever, ... .

Ten slotte organiseren ze, samen met jongeren- en jeugdwerkers, sport- en andere activiteiten.

Voor meer informatie: neem rechtstreeks contact op met onze straathoekwerkers

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.