statiegeldalliantie

Het schepencollege besliste op 8 januari 2018 om bij te treden tot de Statiegeldalliantie. Het is daarmee een van de eerste Vlaamse gemeenten die de alliantie vervoegen. Statiegeld beweegt mensen ertoe om hun lege flesjes en blikjes opnieuw in te leveren. 

Zwerfvuil tast het straatbeeld aan en brengt extra opruimkosten met zich mee. Lokale besturen moeten het grootste deel van het openbaar domein proper houden en dragen bijgevolg ook de grootste kost. Bovendien zorgt het lege verpakkingsafval in de natuur voor ernstige verstoring van de flora en fauna. 

De Statiegeldalliantie – een samenwerking tussen Vlaamse en Nederlandse organisaties – roept de Vlaamse regering op om statiegeld in te voeren voor PET-flessen en blikjes. Dit systeem kent al succes in Zweden, Duitsland, Nederland, Denemarken en Finland.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.