sociaal huis

Het Sociaal Huis is één loket waar iedereen terecht kan voor alles wat met welzijn te maken heeft.

De balie van het Sociaal Huis bevindt zich in NAC en is een mensvriendelijk en een toegankelijk aanspreekpunt waar geen drempel bestaat tussen de burger en de overheid. Ons principe is: "Blijf niet met een vraag zitten, kom naar ons toe!"

Onze dienstverlening is uiteenlopend: van eenvoudig advies tot verdere begeleiding. Daarom vind je in het Sociaal Huis niet alleen een onthaalbalie maar ook spreekkamertjes. Daar kan je in alle rust uitleggen aan de sociaal assistent wat je vraag of probleem is. Als wij je niet kunnen helpen, verwijzen wij je door naar de juiste dienst of instelling. We werken daarom intens samen met de verschillende welzijnsinstanties binnen en buiten de gemeente.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.