Scheiding

Kinderen en scheiding
De noden van kinderen bij een scheiding Een scheiding heeft heel wat invloed op het gezin, ongeacht de leeftijd van het kind, of er conflicten zijn en de ernst van die conflicten of de complexiteit van de situatie. Op de website www.groeimee.be vind je handige informatie en praktische handvatten voor jezelf en je kind(eren). Ook op de website van www.tweehuizen.be vind je inspiratie om je kind te ondersteunen en om je ouderschap goed te regelen. Elke ouder, grootouder of andere betrokken volwassene kan in het Huis van het Kind terecht met vragen over kinderen, jongeren en jongvolwassenen en scheiding. Tijdens een individueel gesprek maken we tijd voor jouw verhaal of maken we je wegwijs in het ondersteuningsaanbod. Dit gesprek is gratis en kan overdag of 's avonds plaatsvinden.

Plusouderschap
Voel je je al eens te veel in huis als plusouder? Is het zoeken naar wat je plekje kan zijn in het gezin? Vraag je je af welke rol jij kan spelen in de opvoeding van je pluskinderen? In een nieuw samengesteld gezin vergt het soms balanceren op een slappe koord voor elke betrokkene.Meer informatie:

Kleinkind in twee huizen
Hoe kun je je kleinkind steunen als zijn/haar ouders gaan scheiden.
Twee ouders beslissen om uit elkaar te gaan. Eén van beide is dan wel je eigen kind. Hoe ga je daarmee om?Zijn er kinderen, jouw kleinkinderen? Ook daarbij voel je een hoop emoties. Ook na de scheiding blijf jij een belangrijke rol spelen in hun leven. Hoe je jouw eigen kind en je kleinkind kan ondersteunen en welke boeken nuttig zijn ontdek je in het dossier 'Kleinkind in 2 huizen' van de Gezinsbond.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.