registratie poliovaccinatie

Wat

In België is poliovaccinatie verplicht. Via een attest wordt geregistreerd of elk kind voor het 18 maanden is gevaccineerd is.

Procedure

In België is poliovaccinatie de enige verplichte vaccinatie. Voor de leeftijd van 18 maanden krijgt elk kind 4 vaccinaties, tenzij er neven- of bijwerkingen zijn. Deze poliovaccinaties kunnen gebeuren via Kind en Gezin, de huisarts of de pediater.

Na de vier poliovaccinaties vult de arts het attest in dat je bij de geboorteaangifte hebt ontvangen. Je dient het ingevulde attest af te geven aan het centraal onthaal in het NAC vóór je kind 18 maanden is. Zo kan er gecontroleerd worden of het kind de nodige vaccinaties heeft gekregen.

Heb je het polioattest niet meer, dan kan je bij Kind en Gezin een nieuw attest krijgen.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.