Rap op Stap

Droom jij er wel eens van om een bezoekje te brengen aan de zoo, een concert bij te wonen of om eens een echte gezinsvakantie te boeken? Maar heb je geen centen genoeg om die droom waar te maken? Dan is er Rap op Stap, een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor iedereen met een beperkt budget.

Er kunnen zowel vakanties en daguitstappen als sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden in een Rap op Stapkantoor. De medewerkers helpen ook met het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer. 

Voor wie?

Mensen met een laag inkomen, een kleine uitkering, een verhoogde tegemoetkoming of mensen in schuldbemiddeling. Deze mensen kunnen van een korting genieten om op vakantie of uitstap te gaan.

Afspraak maken

 • 1ste woensdag van de maand:
  • NAC: 9-12 uur in lokaal P18
  • Buurthuis Meulenberg, Hazelarenstraat 4: 13-16 uur
 • 3de woensdag van de maand:
  • NAC: 9-12 uur in lokaal P18
  • Perron-Oost, Kastanjestraat 7: 13-16 uur
 • 2de + 4de woensdag van de maand:
  • NAC: 9-12 uur en van 13-16 uur

Op woensdag 17 augustus 2022 zal er geen zitdag plaatsvinden.

Een afspraak maken kan telefonisch via het nummer 011 23 24 95 of per mail houthalen-helchteren@rapopstap.be.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.