pop-up openen

Een tijdelijke winkel openen om een nieuw concept of een nieuwe reeks producten te testen of na te gaan of een fysieke winkel wel ‘uw ding’ is, vindt bij meer en meer ondernemers bijval. En terecht! Maar hoe leuk en eenvoudig pop-upstores er misschien uitzien, bij de organisatie komt heel wat kijken.

Voor het opstarten van een pop-up zaak moet je aan dezelfde startersvoorwaarden voldoen als voor het opstarten van een gewone zaak. De wetgeving inzake handels- en marktpraktijken wordt op dezelfde manier nageleefd.

Je kan best rekening houden met de wettelijke termijnen voor het verlenen van een vergunning. Deze verschillen per vergunning. Het is daarom aangewezen om je aanvraag tijdig in te dienen.

Sinds 1 september 2016 is er een specifiek huurregime van toepassing voor pop-upshops.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.