Peluche

Peluche verzamelt zelfgemaakte knuffels, sjalen, mutsen, hebbedingetjes,.. om via diverse organisaties te schenken aan zieke en arme kinderen!
 

Een goede levensstandaard, een warme thuis en... een liefdevolle knuffel. Meer heeft een kind vaak niet nodig. Toch is dit niet voor iedereen zomaar weggelegd.

Ziekte of armoede kan iedereen overkomen. Tijdens de eerste contacten met het Kinder Psychiatrisch Centrum en de Opvoedingswinkel werd al snel duidelijk dat de nood hoog is. Peluche zorgde voor een sjaal in de winter en een knuffel als troost. Het is een klein gebaar met een grote meerwaarde voor het kind. Al snel ontmoetten we toffe, warme en creatieve mensen, met het hart op de juiste plaats. Ook waren er contacten met rusthuizen en creagroepen. De zelfgemaakte spulletjes begonnen zich op te stapelen. Het is mooi om te zien hoe mensen plezier hebben in het maken van spulletjes en zo hun creativiteit (terug) zin kunnen geven.

Wil jij Peluche helpen? Dit kan op verschillende manieren:

- Het maken van knuffels, warme sjaals, hebbedingetjes… (haken, breien, naaien,...).

- Restjes wol, katoen, stof zijn steeds welkom!

- Misschien heb je zelf een mooi voorstel om Peluche te helpen?

Klik hier voor meer info;

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.