oranje kaart (attest immatriculatie)

Maak een afspraak

Wat

Een attest van immatriculatie (AI) of oranje kaart is een tijdelijk verblijfsdocument. Het wordt uitgereikt aan niet-EU burgers die een specifieke procedure doorlopen.

Voor wie

Procedure

Als de vreemdeling recht heeft op een attest van immatriculatie levert de dienst Burgerzaken dit af. Het attest van immatriculatie kan maandelijks of driemaandelijks verlengd worden.

Bedrag

Wij aanvaarden enkel betalingen met bankkaart en payconiq (geen cash). 

9 euro

Wat meebrengen

 • voor een nieuwe kaart:
  • een document dat je identiteit bevestigt
  • 1 recente pasfoto die voldoet aan de voorwaarden voor pasfoto's
  • je bijlage 26 (QQ) in geval je asielzoeker bent
  • bewijzen van familie- of partnerschap bij gezinshereniging met Belg of EU-onderdaan (bijvoorbeeld een huwelijks- of geboorteakte)
    
 • bij verlenging van de kaart:
  • je attest van immatriculatie
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.