opvang asielzoekers

Asielzoekers worden geholpen met de veelheid van problemen om hun integratie in onze samenleving te bevorderen. 
Zij worden wegwijs gemaakt in een vreemde cultuur met andere regels, gewoonten en gebruiken, en bijgestaan in de administratieve beslommeringen die een asielaanvraag met zich meebrengt.

De basishulpverlening verschilt niét van de hulpverlening aan Belgen.
Asielzoekers hebben tot aan hun erkenning géén recht op leefloon, maar kunnen terugvallen op financiële steun gelijk aan het leefloon.

Zij hebben daarnaast recht op dezelfde aanvullende financiële tussenkomst voor medische kosten, woon- en energiekosten als Belgen en vreemdelingen.

alert-box-close-text

Maatregelen m.b.t. Coronavirus

Stel niet-dringende bezoeken uit

Omwille van het coronavirus willen we ook de bezoekers aan ons gemeentehuis beperken om zo besmettingen te vermijden. Wij werken uitsluitend op afspraak. Om een afspraak te maken, bel je tijdens de openingsuren naar het nummer 011 49 20 00. 

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 00 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.

We vragen onze bezoekers de nodige afstand tot onze medewerkers te bewaren en met bancontact te betalen.