mindermobielencentrale

Voor wie?

Wie geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer omwille van leeftijd, lichamelijke toestand of sociale situatie kan beroep doen op een vrijwillige chauffeur van de mindermobielencentrale. Hij brengt je naar familie of vrienden, de kapper, de dokter, het ziekenhuis, de kaartersclub, het warenhuis,...

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de mindermobielencentrale moet je een inkomen hebben dat lager ligt dan tweemaal het leefloon. Hiervoor vragen we de nodige bewijsstukken.

Wat kost het?

Het lidgeld bedraagt 12 euro per persoon. 2 gezinsleden die op hetzelfde adres wonen betalen samen 18 euro. In dit inschrijvingsgeld is de verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid inbegrepen. De gebruiker moet aan de chauffeur een vergoeding van 0,41 euro per kilometer betalen, te rekenen vanaf het vertrek van de chauffeur bij hem/haar thuis en terug.

Inschrijven en aanvragen

Om ritten te kunnen aanvragen moet je eerst lid worden van de mindermobielencentrale. Hiervoor kan je terecht in het lokaal dienstencentrum Perron-Oost. Breng een bewijs van je inkomsten mee!

Ritten moeten minstens twee werkdagen vooraf (telefonisch 011 49 23 12) aangevraagd worden via de onthaalbalie van het lokaal dienstencentrum Perron-Oost.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.