Maak jouw huis groen en klimaatbestendig

Maak je huis klaar voor de klimaatverandering! Goed isoleren is de beste bescherming tegen extremere weersomstandigheden. Daarnaast zorg je met een groendak en/of groengevel voor extra verkoeling tijdens bloedhete zomers. En je profiteert van bijkomende luchtzuivering, regenwaterbuffering én geluidswering.

Groendaken en -gevels zijn er in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de constructie van je woning en je wensen qua uitzicht. Met of zonder bloemen? Strak of nonchalant? Ontdek alle mogelijkheden en praktische tips op www.limburgsegroendakenengevels.be

De Huisdokter helpt je verder

Heb je nog twijfels of vragen? Dan is een Huisdokteradvies wat voor jou! De Huisdokter geeft je een volledig overzicht van alle vergroeningsmogelijkheden van je woning. Daarbij houdt hij rekening met de aanwezige isolatie, de draagkracht en kwaliteit van de constructie, en eventuele wensen rond het opvangen en hergebruiken van regenwater.

Dit mag je verwachten:
De Huisdokter biedt een antwoord op alle mogelijke vragen:

  • Is mijn dakconstructie wel geschikt voor een groendak?
  • Moet ik een vergunning aanvragen?
  • Mijn dak is versleten en niet geïsoleerd, wat moet ik doen voor ik een groendak aanleg
  • Wat doe ik met het regenwater dat van mijn groendak komt?
  • Kan ik een groendak combineren met zonnepanelen?
  • Welke planten beschadigen mijn muur niet?
  • Welke klimhulp beschermt mijn ramen en kozijnen?

Na de screening van je woning, geeft de Huisdokter professioneel advies in een persoonlijk renovatierapport. Daarin staan mogelijke maatregelen, de volgorde van uitvoeren en praktische tips en aanbevelingen voor het vergroenen van je woning. Daarnaast ontvang je uitgebreide (achtergrond)informatie over de uit te voeren werken en eventuele premies of leningen.

Vraag je Huisdokteradvies

Via www.limburgsegroendakenengevels.be vraag je als inwoner van onze gemeente jouw Huisdokteradvies aan. Je betaalt hiervoor 50 euro, inclusief een bezoek aan huis en persoonlijk renovatierapport. Na registratie nemen we telefonisch contact met je op voor een afspraak.

Naar top