klimaatactieplan

In 2008 lanceerde Europa het “burgemeestersconvenant” met de ambitie de lokale besturen samen te brengen om de klimaat- en energiedoelstellingen te behalen.

Sinds 2008 is dit initiatief uitgegroeid tot een heuse community met meer dan 10.000 ondertekenaars. Ook het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren zet al jaren zijn schouders onder dit project.

Zo stapte het bestuur in 2017 eveneens mee in het meest recente pact nl. het “burgemeestersconvenant 2030”. Door dit te ondertekenen engageert de gemeente zich niet alleen om de CO2-uitstoot op haar grondgebied met minstens 40% te doen dalen maar ook om haar gemeente veerkrachtiger te maken tegen de klimaatverandering.

Hoe ze dit gaat doen werd, in samenwerking met de provincie Limburg, gebundeld in een klimaatactieplan.

Wil je graag meer weten over het klimaatplan en de gemeente haar projecten, lees hier dan het plan.

Kijk ook regelmatig op onze website voor meer initiatieven.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.