internationaal rijbewijs

Maak een afspraak

Wat 

Als je naar een land reist dat je rijbewijs (europees model) niet erkent, heb je een internationaal rijbewijs nodig. Het internationaal rijbewijs wordt uitgereikt door de gemeente van je woonplaats.

Voor wie

  • In België mag je alleen met een internationaal rijbewijs rijden als je niet ingeschreven bent in België.
  • Als Belg moet je altijd je Belgisch rijbewijs tonen.

Procedure

  • Je kan het internationaal rijbewijs aanvragen bij je gemeente.
  • Het internationaal rijbewijs is geldig voor een periode van 3 jaar vanaf de uitreikingsdatum. Als het nationale rijbewijs minder lang geldig is, neemt het internationaal rijbewijs die geldigheidsdatum over.

Wat te doen bij verlies of diefstal

Als je je Internationaal rijbewijs verliest of als het gestolen wordt, moet je ALTIJD aangifte doen bij de politie. Met het attest van verlies/ diefstal kan je dan een nieuw rijbewijs aanvragen op het gemeentehuis.

Levertermijn

  • Je krijgt dit document meteen mee.

Bedrag

Wij aanvaarden enkel betalingen met bankkaart en payconiq (geen cash).

21 euro

Wat meebrengen

  • identiteitskaart
  • een recente pasfoto. De pasfoto moet van goede kwaliteit zijn en voldoen aan de normen van de fotomatrix.
  • geldig Belgisch rijbewijs
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.