info en advies

Op de website van Vlaio kan je een overzicht vinden van alle informatie om een bedrijf te starten: wat te doen voor je start, de opstart, na de opstart. De formaliteiten om effectief je bedrijf te starten staan stap voor stap uitgelegd op hun website.

Er zijn verschillende organisaties en infobrochures die je bijstaan met raad en daad, en je garanderen op een vlotte start. Ook bij ons kan je altijd terecht voor vragen of advies.

  • Starterskompas van Agentschap Ondernemen: helpt je stap voor stap door alle opstart modaliteiten, zorgt voor een haalbaarheidscheck-up en geeft je een overzicht van de subsidiemogelijkheden.
  • Je kan ook contact opnemen met de consulent van STEBO.

Op zoek naar financiering en subsidies

In de subsidiedatabank voor de ondernemer vind je alle belangrijke steunmaatregelen van provinciale, Vlaamse, federale en Europese overheden. 

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.