huisdiersticker

Jaarlijks komen er heel wat huisdieren om in woningbranden, door CO-vergiftiging of door wateroverlast omdat de brandweer vaak niet op de hoogte is van de aanwezigheid van huisdieren in een woning.

De Vlaamse overheid lanceerde daarom een uniforme huisdiersticker die dierenlevens moet redden bij noodsituaties.

Schrijf met een watervaste stift op de sticker welke en hoeveel huisdieren in de woning aanwezig zijn in geval van brand. Kleef vervolgens de sticker op jouw ruit, op je brievenbus of op je voordeur om aan te geven welke en hoeveel huisdieren in de woning aanwezig zijn in geval van brand. Zo zijn de hulpdiensten hiervan op de hoogte.

Huisdierstickers kunnen gratis afgehaald worden aan het onthaal in het NAC. Maak hiervoor een afspraak via onze website.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.