Een fietsveilige verbinding tussen Peer en Houthalen-Helchteren

De Stad Peer en de Gemeente Houthalen-Helchteren hebben de handen in elkaar geslagen om van de Helchterensedijk en de Peersedijk een fietsveilige verbinding te maken. We hebben deze plannen gelanceerd in het najaar 2021 en we hebben daarna ons oor te luisteren gelegd bij bewoners in de buurt en gebruikers van de route.

Intussen hebben we ook de technische mogelijkheden verder onderzocht. We gaan nu aan de slag met de aanleg van een fietsveilige verbinding tussen Peer en Houthalen-Helchteren, tussen Peer en Wijchmaal en vanuit Linde richting Hechtel-Eksel.

Project in fasen

We pakken dit project aan in verschillende fasen. We maken een combinatie van ontradende maatregelen zoals een verlaging van de maximum snelheid, de plaatsing van een trajectcontrole en het invoeren van een tonnagebeperking en het afsluiten van bepaalde wegen voor doorgaand verkeer. We maken hiervoor gebruik van een tractorsluis waardoor fietsers en landbouwvoertuigen nog wel kunnen passeren.

Op die manier werken we aan de veiligheid op de Helchterensedijk en omgeving, maar blijft plaatselijk verkeer tussen de dorpen toch mogelijk.

Onderaan deze pagina vind je de verschillende fasen.

Permanente evaluatie

De verschillende maatregelen moeten ervoor zorgen dat de Helchterensedijk en omgeving veilig en leefbaar blijven voor alle weggebruikers. De maatregelen zijn onder meer het resultaat van participatie met de buurtbewoners en reacties van gebruikers. We vinden het belangrijk om ook in de toekomst de ervaringen van bewoners en gebruikers te kennen en daarom zetten we in op een permanente evaluatie. We horen dan ook graag jouw feedback via mail naar info@houthalen-helchteren.be.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.