digitaal loket

Als inwoner van Houthalen-Helchteren kan je een hele reeks aktes en attesten van thuis uit aanvragen via het digitaal loket van onze gemeente. Dat is snel, veilig en eenvoudig. Natuurlijk blijf je nog welkom in het NAC. De loketten worden niet gesloten. Maar voortaan kan je ook buiten de openingsuren bij ons terecht.

Wat kan ik aanvragen?

Officiële documenten zoals bijvoorbeeld geboorte- en huwelijksaktes, attesten van gezinssamenstelling of een uittreksel uit het bevolkingsregister.

Voor wie?

Voor jezelf en voor je inwonende kinderen jonger dan 18 jaar. Voor derden (bv. als je advocaat, notaris of begrafenisondernemer bent).

Wanneer?

24/7

Hoe?

 1. Log in op onze website met behulp van
  1. Draadloze kaartlezer
  2. Mobiele app
  3. Papieren beveiligingscodes (tokens)
 2. Mailbox
  Je ontvangt je attest, afschrift of uittreksel na enkele minuten in je mailbox. Doe je een aanvraag voor een derde? Dan zal het wat meer tijd in beslag nemen, omdat een ambtenaar dan wel controleert of de aanvraag is toegestaan.
 3. Print of verstuur
  De documenten worden digitaal ondertekend. Je kan ze per mail doorsturen of uitprinten, zonder dat ze hun rechtsgeldigheid verliezen.

Niet zo’n computerliefhebber?
Geen probleem. Je kan natuurlijk nog steeds terecht aan het loket! Hiervoor heb je een afspraak nodig.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.