CultuurCentraal

CultuurCentraal is een samenwerkingsverband tussen cultuurcentrum Casino Houthalen, Cultuurcentrum Beringen, gemeenschapscentrum Tentakel Zonhoven, en Cultuurcentrum Leopoldsburg.

Deze vier cultuurpartners ondersteunen elkaar in communicatie, publiekstoeleiding en spreiding van lokaal talent.

Door het bundelen van hun krachten kunnen onze cultuurcentra meer bereiken op het vlak van promotie. Zo spreken we een breder publiek aan en laten we het publiek kennis maken met ons rijke aanbod. Het partnerschap laat ieder centrum zijn eigenheid behouden, maar probeert wel een complementair aanbod aan te bieden.

Naast communicatie en publiekstoeleiding zet CultuurCentraal heel bewust in op de ondersteuning van kwetsbaar cultuuraanbod en publiek. Het gaat hier niet enkel over toeleiding naar ‘moeilijk aanbod’ maar ook over initiatieven voor mensen in armoede of mensen met een beperking en hoe we ze kunnen laten deelnemen aan het culturele aanbod.

Ook richten we ons op creatieondersteuning van kwetsbare producties. We dragen ‘kwetsbare producties’ een warm hart toe.

We willen blijven inzetten op lokaal talent en sociaal artistieke projecten en we willen die ook blijvend ondersteunen.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.