controlekaart deeltijdse werkloosheid

Wat

Als je deeltijds aan het werk kan en niet langer werkloos bent, dan moet je je gewerkte uren bijhouden op het formulier 'C3 - deeltijds'.

Je hebt dit formulier nodig om je inkomensgarantie-uitkering van de RVA te ontvangen.

Procedure

Bij aanvang van de tijdelijke werkloosheid moet je een uitkeringsaanvraag indienen via:

  • de vakbond (voor een gesyndiceerde)
  • de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen (voor een niet-gesyndiceerde)

Sinds 1 juli 2020 moet een deeltijdse werknemer die de inkomensgarantie-uitkering geniet, zich niet langer aanmelden bij de gemeente om zijn/haar controlekaart C3-deeltijds te laten valideren. 

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.