bladkorven

In het najaar zorgen bomen voor heel wat bladafval. Elke inwoner, eigenaar of bewoner staat in voor het proper houden van de berm of het voetpad en de greppel voor zijn eigendom of huis.

Jaarlijks plaatst de gemeente bladkorven voor het verzamelen van bladafval van het openbaar domein.

De bladkorven worden geplaatst op basis van de opstelling van het jaar ervoor. Indien er vorig jaar reeds een bladkorf stond in je buurt, is een nieuwe aanvraag niet nodig.

Bladkorf aanvragen

Wil je toch een bladkorf aanvragen, kijk dan of je voldoet aan volgende criteria:

  • Je woont in een woongebied;
  • Er staan bomen op openbaar domein;
  • Er staat op een afstand van meer dan 75 meter geen andere bladkorf.

Een aanvraag kan je online doen via het meldingsformulier op de website en wordt nadien besproken binnen het team.

De bladkorven worden geplaatst van 15 oktober tot half december.

Wat mag er in?

De korf is alleen bedoeld voor bladeren van de bomen op openbaar domein (straat, stoep, parkeerplaats, groenzone of plein)

Wat mag er niet in

  • Takken
  • Eigen snoei-, tuin- of huishoudelijk afval. Dit wordt aanzien als sluikstorten en hierdoor zijn we genoodzaakt om de bladkorf meteen te verwijderen.

Je kan met je bladafval gratis (van 2 november 2023 tot en met 31 januari 2024) terecht op het recyclagepark of je kan het meegeven via de tweewekelijkse ophaling.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.