bejaardenwoningen

Voor wie?

De bejaardenwoningen van het OCMW bieden aan 65-plussers, zowel koppels als alleenstaanden, een aangepaste huisvesting aan. De bejaardenwoningen zijn immers onderhoud- en gebruiksvriendelijk en aangepast aan de behoeften van de bewoners.

Waar gelegen?

26 bejaardenwoningen zijn gelegen in de Vinkendreef. De Vinkendreef ligt in het centrum van Houthalen. De bejaardenwoningen liggen in de onmiddellijke nabijheid van het rust- en verzorgingstehuis Vinkenhof (Lunstraat 19). 

12 bejaardenwoningen zijn gelegen in de Abelenstraat, in het centrum van Houthalen-Oost.

Voorwaarden

  • de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben
  • zelfredzaam zijn
  • voorafgaand aan de aanvraag gedurende minstens twee jaar onafgebroken ingeschreven zijn in het bevolkings- of vreemdelingenregister van Houthalen-Helchteren, en ook effectief op dit adres wonen
  • de sociale dienst omschrijft de sociale situatie in een sociaal verslag

Hoe aanvragen?

Aanvragen kan telefonisch of persoonlijk bij de sociale dienst van het woonzorgcentrum Vinkenhof. Elke aanvraag wordt vervolgens besproken door het opnameteam. Het team onderzoekt voornamelijk de zelfstandigheid van de kandidaat-bewoner en de ondersteuning door de familie of door andere mantelverzorgers.

alert-box-close-text

Maatregelen m.b.t. Coronavirus

Stel niet-dringende bezoeken uit

Omwille van het coronavirus willen we ook de bezoekers aan ons gemeentehuis beperken om zo besmettingen te vermijden. Wij werken uitsluitend op afspraak. Om een afspraak te maken, bel je tijdens de openingsuren naar het nummer 011 49 20 00. 

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 00 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.

We vragen onze bezoekers de nodige afstand tot onze medewerkers te bewaren en met bancontact te betalen.