activatielink zonder kaartlezer of identiteitskaart

Maak een afspraak

Indien je als burger gebruik wil maken van een elektronische dienstverlening zoals Tax-on-Web, MyPension,… kan je je identificeren met je elektronische identiteitskaart (eID). Je moet dan wel een geschikte kaartlezer hebben, aangesloten op je computer of laptop.
Dit is de meest veilige methode. Die bevelen we dan ook aan.

Geen kaartlezer? Pincode vergeten?

Er is een alternatief, je kan ook aanloggen zonder kaartlezer of je identiteitskaart. Om je te kunnen registreren, moet je een 'activatiecode' aanvragen bij de snelbalie in het NAC. Je ontvangt per direct een uitprint van je activatiecode aan het loket van de snelbalie en een e-mail met een activatielink.

Via de activatielink van je e-mail, kan je kiezen op welke manier je je wilt registreren. Dit kan via een mobiele app, een sms of een token.

Opgelet!

  • Je moet de activatielink binnen de twee weken activeren! 
  • Je moet over een persoonlijk mailadres beschikken.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.