activatielink zonder kaartlezer of identiteitskaart

Indien je als burger gebruik wil maken van een elektronische dienstverlening zoals Tax-on-Web, MyPension,… kan je je identificeren met je elektronische identiteitskaart (eID). Je moet dan wel een geschikte kaartlezer hebben, aangesloten op je computer of laptop.
Dit is de meest veilige methode. Die bevelen we dan ook aan.

Geen kaartlezer? Pincode vergeten?

Er is een alternatief, je kan ook aanloggen zonder kaartlezer of je identiteitskaart. Om je te kunnen registreren, moet je een 'activatiecode' aanvragen bij de dienst burgerzaken. Je ontvangt per direct een uitprint van je activatiecode aan het loket van de dienst burgerzaken en een e-mail met een activatielink.

Via de activatielink van je e-mail, kan je kiezen op welke manier je je wilt registreren. Dit kan via een mobiele app, een sms of een token.

Opgelet! De activatielink is maar twee weken geldig! Als de procedure niet op twee weken afgehandeld is, moet je een nieuwe aanvraag doen.

alert-box-close-text

Wij werken op afspraak!

Heel wat administratieve zaken kan je voortaan enkel nog met een afspraak afhandelen in het NAC.

Voor het afhalen van huisvuilzakken of aangevraagde documenten hoef je geen afspraak te maken. De meeste attesten kan je gewoon online aanvragen, zodat je niet meer langs hoeft te komen. 

Vragen? Lees meer over onze nieuwe werkwijze.

Maak een afspraak