aankomst uit het buitenland (meer dan 3 maanden)

Maak een afspraak

Wat

Elke persoon met een vreemde nationaliteit die langer dan drie maanden in België wil verblijven, moet zich persoonlijk aanmelden bij het gemeentebestuur van zijn hoofdverblijfplaats om zijn inschrijving aan te vragen.

Voor wie

  • EU-burger
  • Niet EU-burger

Procedure

Kom persoonlijk langs bij de dienst Bevolking. Onze medewerker legt je uit welke documenten jij extra nodig hebt, afgestemd op je persoonlijke situatie. Want de procedure verschilt naargelang je nationaliteit en reden waarom je in België wenst te verblijven. Op de website van Agentschap integratie en inburgering lees je er meer over.

Bedrag

Wij aanvaarden enkel betalingen met bankkaart en payconiq (geen cash).

De dossierkost wordt bepaald door het soort aanvraag.

Wat meebrengen

  • een geldig identiteitsbewijs of paspoort
  • één recente pasfoto. De pasfoto moet van goede kwaliteit zijn en voldoen aan de normen van de fotomatrix.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.