Zwemmen in De Plas opnieuw mogelijk vanaf 1 juli RSS link

Met de aangename temperaturen van de laatste weken was zwemmen in De Plas in Houthalen verleidelijk. Toch is zwemmen alleen toegelaten van 1 juli tot en met 31 augustus, telkens van 10 tot 18 uur. En dat binnen de voorziene zwemzone.

Op voorwaarde dat de groene vlag uithangt. Als de rode vlag uithangt, is het verboden om te zwemmen in De Plas.

De kans dat op sommige dagen niet gezwommen mag worden in De Plas, is helaas groot. Dat komt door een tekort aan redders. Iedere zwemvoorziening heeft moeite om voldoende redders te vinden. Wij ontsnappen daar helaas niet aan. Er mag alleen gezwommen worden in De Plas als er 2 redders aanwezig zijn. Als dat niet het geval is, hangt de rode vlag uit. We doen als gemeente een warme oproep om toch nog voldoende redders te vinden. Als je een vakantiejob zoekt en een reddersdiploma hebt, is De Plas de ideale plaats.

Zelfs als je niet kan zwemmen, is De Plas een fijne plaats om te zitten, liggen of wandelen. Dagelijks zorgen medewerkers ervoor dat alles netjes blijft en dat er geen afval rondslingert.

Net zoals in de voorbije jaren zet het gemeentebestuur deze zomer ook weer in op veiligheid. Picknicken is daarbij toegelaten, barbecueën mag niet. Honden moeten aan de leiband gehouden worden en mogen niet in het water. Wie graag een wandeling maakt in de natuurzones, moet op de paden blijven. Zo willen we ervoor zorgen dat iedereen op een veilige manier kan genieten van een uitstapje naar De Plas.

Gepubliceerd op woensdag 29 juni 2022 16 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.