zorgverleners

1) Wanneer kom ik als zorgprofessional aan de beurt voor een vaccin?

Indien jouw beroepsgroep behoort tot de lijst van 80 zorg - en welzijnsberoepen behoor je tot de eerste groep van de te vaccineren burgers in de vaccinatiecentra.

2) Sta ik op de lijst van de zorgprofessionals?

Dit kan je hier nagaan.

JA: Indien je nog niet bent uitgenodigd, moet je voorlopig nog niets doen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het vaccin, zal je uitgenodigd worden om je te laten vaccineren.

NEE: Indien je niet op de lijst staat, maar wel denkt dat je bij de eerste groep zorgprofessionals hoort: ‘Ik sta niet op de lijst, wat moet ik doen?’ https://www.laatjevaccineren.be/veelgestelde-vragen-over-covid-19-vaccinatie-van-zorgprofessionals-eerste-lijn

NEE: Indien je niet op de lijst staat en niet tot de eerste groep zorgprofessionals behoort, maar wel denkt in aanmerking te komen voor prioritaire vaccinatie: Enkel de lijsten van de Eerste Groep (EG) zijn al volledig. Voor de andere zorgberoepen zullen de lijsten stabiel zijn vanaf 1 maart. Wacht dus tot dan om na te gaan of je op de lijst staat.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.