woning

Dringende werken

💡 Dringende herstellings- en onderhoudswerken voor veiligheid, hygiëne en ICT-infrastructuur kunnen nog steeds plaatsvinden.
Alle andere dagelijkse activiteiten, zoals nieuwe installaties, vallen onder de algemene verplichtingen zoals het behoud van de sociale afstand van 1,5 meter tussen elke persoon.

💡 Mogen zelfstandige of in vennootschap georganiseerde ramenwassers hun werk voortzetten en tegemoetkomen aan de vragen van bedrijven die een beroep op hen doen?

Ja, mits inachtneming van de social distancing maatregelen.

💡 Wat met schouwvegers?

Zij mogen hun activiteiten blijven uitoefenen, mits inachtneming van de social distancing maatregelen.

💡 Kunnen activiteiten met betrekking tot de woningmarkt (zoals huisbezoeken door immomakelaars, de controle van de gemeentelijke dienst grondgebiedzaken, …) nog plaatsvinden?

Dit is toegelaten.

Keuringen

💡 Mogen fiscale controles aan huis doorgaan?

Hier kan je meer info vinden. 

💡 Wat met technische controles van installaties? Idem voor onderhoudsnazichten.

Dit is toegelaten.

Verhuizen

💡 Mogen verhuizen met of zonder verhuisfirma’s toegelaten worden?

Alle verhuizingen zijn toegestaan, zowel met of zonder verhuisfirma's. Daarbij mogen vrienden en familie een handje toesteken. Mits het respecteren van alle maatregelen zoals social distancing. Mondmaskers worden aanbevolen.

alert-box-close-text

Maatregelen m.b.t. Coronavirus

Stel niet-dringende bezoeken uit

Omwille van het coronavirus willen we ook de bezoekers aan ons gemeentehuis beperken om zo besmettingen te vermijden. Wij werken uitsluitend op afspraak. Om een afspraak te maken, bel je tijdens de openingsuren naar het nummer 011 49 20 00. 

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 00 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.

We vragen onze bezoekers de nodige afstand tot onze medewerkers te bewaren en met bancontact te betalen.