E-loket voor wespenverdelging RSS link

Ook deze zomer zijn de wespen volop actief. Wespen zijn nuttige insecten! Een nest in een weide, bos of natuurgebied doet niemand kwaad en laat je dus best met rust. Enkel bij overlast of mogelijk gevaar contacteer je de brandweer.

Opgelet! Een wespennest is nog steeds GEEN noodgeval en dus GEEN dringende opdracht voor de brandweer. De 112-lijn wordt op dit ogenblik overrompeld met meldingen van wespen waardoor echte noodgevallen soms niet tijdig gehanteerd kunnen worden.

Het melden van een wespennest kan enkel via het e-loket van de brandweerzone, zo blijft het noodnummer 112 bereikbaar voor echte noodoproepen.

Heb je nog vragen?

Neem dan zeker een kijkje op de FAQ pagina: www.bwol.be/faq-wespenverdelging .

Gepubliceerd op woensdag 3 augustus 2022 10.30 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.