Werken voor onbepaalde duur stopgezet door coronavirus RSS link

Omwille van het coronavirus (COVID-19) stopt de aannemer voor onbepaalde duur de werken aan de Herebaan-Oost/Europarklaan en de Ringlaan. De komende weken waren er asfaltwerken gepland, maar die worden opgeschort. De huidige verkeerssituatie blijft gewoon in voege.

Het gemeentebestuur vraagt de aannemer om de werfzone in alle veiligheid af te sluiten. Machines en bouwmateriaal worden aan de kant gezet of opgeborgen. Er blijft personeel beschikbaar voor eventuele noodinterventies.

De huidige verkeerssituatie en bijhorende signalisatie blijft in werfstatus staan. Ter hoogte van de rotonde Europark rijdt verkeer beurtelings via tijdelijke werflichten. De Herebaan-Oost tussen de Ringlaan en de Europarklaan blijft onderbroken. Doorgaand verkeer tussen Houthalen-west en Houthalen-oost rijdt via de Ringlaan en de Grote Baan.

Fietsers volgen een omleiding rond de werfzone. Ook naar het kerkhof rijd je nog steeds via de Eviestraat en O.L.Vrouwstraat.

Het is op dit moment nog onduidelijk hoe deze situatie zal evolueren op korte termijn. We houden je vanzelfsprekend op de hoogte.

Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2020 8.59 u.