Werken nieuwe fietsverbinding in Centrum-Zuid RSS link

De werken aan de nieuwe fietsverbinding in Centrum-Zuid gaan na enkele regenachtige weken verder. Ondertussen is het fietspad tussen de Meerstraat en de fietssnelweg F74 open. Je kan vanaf nu dus vlot de fietssnelweg bereiken vanaf het bedrijventerrein en dat al fietsend door het groen.
Op het toekomstige dubbelrichtingsfietspad aan de zuidzijde van de Meerstraat is de onderfundering nog steeds erg nat, omdat het regenwater er niet wegtrekt. Droger weer en hogere temperaturen lossen dat probleem hopelijk snel op. De aannemer start binnenkort met het aanleggen van de fietsoversteekplaatsen aan beide uiteinden van de werfzone. Als alles volgens de planning verloopt, zal het zuidelijke fietspad midden mei klaar zijn.
Aan het Pomphuis, ter hoogte van de nieuwe trap en de vlonder wordt de grond nog aangevuld. Rond de vlonder staat, in afwachting van een definitieve omheining, een voorlopig hekwerk. Ook wortelrestanten van struiken en bomen werden verwijderd. De komende weken werkt de aannemer verder aan de fietsenstalling.

We verwachten dat de volledige werf afgerond is voor het zomers bouwverlof.
Gepubliceerd op woensdag 3 mei 2023 8.56 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.