Werken John Cuppensplein RSS link

De werken voor de heraanleg van het John Cuppensplein starten in februari. Met de installatie van een Hoppinpunt komt er op het plein onder andere een overdekt busperron, deelfietsen, fietsenstallingen, deelauto's en laadpunten voor elektrische wagens.

Drie fases

De werken op en rond het John Cuppensplein verlopen in drie fases:

  • Fase 1: Archeologisch onderzoek. Na dat onderzoek zal het plein heraangelegd worden met de installatie van een Hoppingpunt. De werkzaamheden vinden alleen plaats op de zuidzijde van het John Cuppensplein. De noordzijde zal nog als parking gebruikt kunnen worden. In de eerste fase zal de hinder in het centrum beperkt blijven, omdat de aannemer alleen op het plein zelf aan het werk is. De verkeerssituatie verandert niet.
  • Fase 2: De tweede fase zal beginnen in mei of juni, afhankelijk van hoe vlot de werken verlopen. Vanaf dan vinden ook werkzaamheden plaats in de Dorpsstraat. Die werken zorgen wel voor hinder. We voorzien dan ook een omleiding in het centrum van Houthalen. De handelszaken in het centrum blijven wel bereikbaar.
  • Fase 3: In de derde fase zal ook de noordzijde van het plein heraangelegd worden. Ook dan zal de hinder beperkt zijn omdat de zuidelijke parking terug in gebruik genomen kan worden en geen wegen moeten afgesloten worden.
Gepubliceerd op maandag 6 februari 2023 10.03 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.