Werken aan basisschool ’t Centrum gaan van start RSS link

De werken aan basisschool ’t Centrum in Houthalen-Helchteren zijn op 8 januari gestart. In verschillende fases zal de school vernieuwd worden. De nieuwbouw biedt ook plaats voor gemeenschapszalen.

De gemeentelijke basisschool 't Centrum kampt al enkele jaren met plaatsgebrek. Het aantal leerlingen neemt steeds toe en er is een tekort aan kleuterklassen. Daarnaast hebben zowel het Parochiaal Cultureel Centrum (PCC) en de Koninklijke Harmonie Broederkring nieuwe zalen nodig. De huidige locatie van het PCC in de Pastorijstraat is verouderd en wordt afgebroken. Ook de Broederkring heeft nood aan een nieuwe, moderne locatie. De huidige zaal van de harmonie, die naast de school ligt, gaat tegen de grond.

Dat gebeurt in de eerste fase van de werken. Door de afbraak van de zaal komt er ruimte voor een nieuwbouw die bestaat uit drie nieuwe kleuterklassen en gemeenschapszalen. Het PCC en de harmonie kunnen gebruik maken van deze zalen. Op die manier maken we optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

In de volgende fase wordt de volledige school gerenoveerd. Dat betekent in eerste instantie de bestaande inkomhal, de directielokalen, de personeelslokalen op het gelijkvloers en de bovenverdieping. Daarnaast worden er bijkomende klaslokalen voorzien voor levensbeschouwelijke vakken. De gerenoveerde benedenverdieping zal onder andere ook nog plaats bieden voor twee heringerichte kleuterklassen, een administratieve blok en technische ruimtes.

Als alles afgerond is, kunnen de leerlingen terecht in een nieuw en modern schoolgebouw. Bovendien wordt het gebouw ook energiezuiniger door de vernieuwing van het dak.

Gepubliceerd op vrijdag 5 januari 2024 11.07 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.