Wegen rond John Cuppensplein afgesloten vanaf woensdag 20 september RSS link

In februari begonnen de werken aan het John Cuppensplein. In verschillende fasen wordt het plein en omgeving getransformeerd om het centrum van Houthalen moderner, aangenamer en verkeersveiliger te maken.

Op woensdag 20 september beginnen daarom ook de werken in het gedeelte van de Dorpsstraat en de Rode Kruislaan rond het plein.

Hoppinpunt

De werken op en rond het John Cuppensplein verlopen in drie fases. In de eerste fase is de parking op het plein heraangelegd. Er wordt ruimte voorzien voor de aanleg van een overdekt Hoppinpunt, met een fietsenparking, fietskluizen, deelfietsen, fietsherstelpunt, pakjesdienst en bushalte. In de loop van het najaar krijgt het Hoppinpunt verder vorm. De aannemer legt wellicht in december het Hoppinluifel aan op de zuidzijde van het John Cuppensplein.

Werken in Dorpsstraat en Rode Kruislaan

Door de heraanleg van het John Cuppensplein in functie van het Hoppinpunt, zijn er ook aanpassingen nodig aan de Dorpsstraat en de Rode Kruislaan. Rond het John Cuppensplein zullen de nutsleidingen ondergronds vernieuwd moeten worden en de straten heraangelegd worden. Dat is de tweede fase van het project. Deze werken zullen voor hinder zorgen. De Dorpsstraat zal vanaf de Kiezelweg niet meer gebruikt kunnen worden door automobilisten en fietsers. Vanaf de Grote Baan kan de Dorpsstraat niet meer ingereden worden.

We voorzien dan ook een omleiding in het centrum van Houthalen. Het handelscentrum blijft bereikbaar via een werfroute voor zowel voetgangers, fietsers en automobilisten. Zij zullen het centrum kunnen bereiken via omleidingen door de Pastorijstraat (van 20 september 18 uur tot dinsdag 26 september 6 uur is dat niet mogelijk door de kermis), Guldensporenlaan en Lakerweg. Het deel van het Rode Kruislaan boven het John Cuppensplein wordt tweerichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer. 

De handelszaken binnen de werfzone blijven bereikbaar voor voetgangers.

De parking op het John Cuppensplein gaat tijdens de werken opnieuw dicht. Ook de parking aan ’t Meuleke zal, in tegenstelling tot de berichtgeving in de In&Om van september, niet gebruikt kunnen worden. De private parking achter ’t Meuleke wordt tijdens de werken wel opengesteld. 

Begin op 20 september

De werken in de Dorpsstraat en de Rode Kruislaan beginnen op woensdag 20 september. Als alles goed gaat, zullen alle wegen ten laatste op 22 december opnieuw opengesteld kunnen worden. Dat hangt af van de weersomstandigheden.

Begin oktober wordt beoordeeld of de wegenwerken aansluitend op de werken aan de nutsleidingen kunnen worden uitgevoerd. Als dat niet het geval is, wordt het wegdek tijdelijk hersteld. De Dorpsstraat en Rode Kruislaan worden dan weer opengesteld en parkeren op het John Cuppensplein is dan ook weer mogelijk. De werken hervatten dan in het voorjaar van 2024.

Parking ‘t Meuleke

Als sluitstuk van de werken aan het plein zal in de derde fase ook een onderhoud plaatsvinden op de noordzijde van het John Cuppensplein, bij ’t Meuleke. Wanneer dat gebeurt is nog niet duidelijk. In ieder geval zal dit na de werken in de Dorpsstraat en Rode Kruislaan gebeuren. Ook de parking op het John Cuppensplein zal dan opnieuw open zijn. De hinder blijft dus beperkt.

Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023 14.30 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.