Wandelen op schietterrein in Helchteren RSS link

Inwoners van onze gemeente mogen voortaan gaan wandelen op het Schietterrein in Helchteren. Lang was het verboden gebied voor gewone burgers.

Maar een bord kondigt sinds kort aan dat ook inwoners van Houthalen-Helchteren, Peer en Oudsbergen er binnen mogen, om te wandelen of voor een tochtje te paard.

Je hebt daar dan wel toestemming voor nodig en die moet je aanvragen. Dat kan tussen 1 februari en 15 maart. Elke kandidaat moet een e-mail sturen naar de militaire diensten.

Als antwoord op je mail krijg je de algemene voorwaarden teruggestuurd en een vragenlijst die ingevuld moet worden. Daarna krijg je per e-mail een uitnodiging om uiterlijk tegen 31 maart hun toegangsbewijs af te halen.

In het verleden werden uiterst zelden wandelgroepen toegelaten op het schietterrein, tijdens periodes wanneer er geen oefeningen plaatsvinden. Een van de voorwaarden om er te mogen wandelen is dat projectielen onaangeroerd blijven. Het terrein wordt vooral gebruikt door Belgische en andere NAVO-luchtmachten om er te oefenen.

Gepubliceerd op donderdag 30 januari 2020 8.24 u.