Vrijwilligers kunnen zichzelf in de bloemetjes zetten RSS link

Onze gemeente telt zo’n 200 verenigingen in de sectoren van cultuur, sport, senioren, jeugd en diversiteit. Hun werking wordt mogelijk gemaakt door de onbaatzuchtige inzet van een legertje vrijwilligers.

Om deze vrijwilligers te bedanken organiseert het gemeentebestuur jaarlijks de ‘Dag van de Vrijwilliger’. Door corona kan de activiteit echter ook dit jaar niet plaatsvinden.

We tellen gemakkelijk zo’n 500 vrijwilligers die we zouden willen bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar. De huidige coronamaatregelen laten een evenement voor zo’n aantal helaas nog niet toe. Gelukkig hebben we samen met onze gemeentelijke medewerkers een leuk, coronaveilig alternatief uitgedokterd. We doen mee aan de zonnebloemactie van Think Pink, de nationale campagne tegen borstkanker, en geven zo een fris teken van hoop aan al onze vrijwilligers.

Het gemeentebestuur heeft bij Think Pink 300 zonnebloemen aangekocht die een plaatsje kregen op twee projectsites, namelijk de Hekkelaar en de plaats van het voormalige gemeentehuis. Niet alleen ondersteunt de gemeente hiermee de actie maar ze geeft zelf ook een mooi symbolisch gebaar aan de vele vrijwilligers: een fleurige oppepper met hoop op de toekomst!

Maar de vrijwilligers krijgen ook iets in handen! Elke vereniging krijgt 10 ‘groeikaartjes’ die ze aan hun vrijwilligers mogen schenken. Met deze ecologische kaartjes waarin zaadjes zijn verwerkt, kan iedereen zelf kleurrijke klaprozen in huis of tuin kweken. Ook de ‘losse’ vrijwilligers van het Lachfestival, Zomernoten en Cultuurhuis Casino vergeten we niet.

Gepubliceerd op donderdag 27 mei 2021 11.32 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.