Maandag 10 januari: infomarkt voorkeursalternatief Noord-Zuid RSS link

Het voorkeursalternatief voor Noord-Zuid Limburg is gekend: het doortochttracé Ay met tunnels onder de Grote Baan in onze gemeente met een snelle, elektrische trambus in eigen bedding tussen Noord-Limburg en Hasselt.

De Werkvennootschap en het Departement Omgeving organiseren nu een reizende infomarkt waarbij ze je informeren over dit alternatief, het onderzoek, het verdere proces en de planning.

In december 2021 verwacht het projectteam van Noord-Zuid Limburg het ontwerp voorkeursbesluit te kunnen publiceren. Daarna zal een openbaar onderzoek volgen dat 60 dagen zal duren. Tijdens die periode kan je je uitspreken over het voorkeursalternatief, het onderzoek of de gevolgde stappen. Blijf op de hoogte van de laatste informatie. Na het openbaar onderzoek volgt de definitieve beslissing door de Vlaamse Regering.

Infomarkten in januari

Om iedereen goed te informeren over het voorkeursalternatief organiseert het projectteam een reizende infomarkt in januari. Je kan op vijf verschillende momenten op vijf verschillende locaties langskomen op afspraak(binnenkort meer info over de inschrijvingsprocedure). Het projectteam staat dan klaar om jouw vragen te beantwoorden. 

 • Houthalen-Helchteren - maandag 10 januari 2022
  Greenville, Centrum-Zuid 1111
 • Hechtel-Eksel - donderdag 13 januari 2022
  De Geer, Overpelterbaan 14
 • Pelt - vrijdag 14 januari 2022
  C.C. Palethe, Jeugdlaan 2
 • Hasselt - dinsdag 18 januari 2022
  Corda Campus gebouw 1, Kempische Steenweg 293
 • Zonhoven - donderdag 20 januari 2022
  Evenementenhal Den Dijk, Rozenkransweg 4

Noord-Zuidkrant in de bus

Houd in de loop van december zeker ook je brievenbus in de gaten. Er verschijnt dan een tweede editie van de Noord-Zuidkrant met meer informatie over het voorkeursalternatief, het onderzoek en de volgende stappen. De krant zal ook digitaal beschikbaar zijn via www.noordzuidlimburg.be

Alle info over de Noord-Zuid kan je volgen op de projectwebsite of op Facebook.

Gepubliceerd op donderdag 25 november 2021 9 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

 • hun handen te desinfecteren
 • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
 • de looplijnen te volgen
 • Opgelet: mondmaskers zijn vanaf nu terug verplicht in het NAC

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.