Versoepeling mondmaskerplicht RSS link

Sinds donderdag 10 september is de mondmaskerplicht in onze gemeente versoepeld. Concreet betekent dit dat het dragen van een masker niet meer over het hele grondgebied moet, enkel op drukke plaatsen waar de afstand tussen mensen minder dan anderhalve meter is en officiële plaatsen.

Het gaat onder meer om het centrum, de markt, schoolomgevingen, winkels, openbare gebouwen en andere plaatsen waar meer drukte heerst.

De mondmaskerplicht werd eind juli ingevoerd nadat er een nieuwe ernstige opflakkering van het aantal besmettingen de kop opstak. Na overleg met de medische cel, het schepencollege en alle fractieleiders in onze gemeenteraad is in de gemeentelijke crisicel pas beslist om deze plicht te versoepelen. We volgen de evolutie van de besmettingen nauwgezet op en passen deze maatregel aan indien nodig. Enkel door allemaal samen de regels te volgen, krijgen we corona klein!

 
 
 
Gepubliceerd op donderdag 10 september 2020 7.30 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.