verkeerssituatie inwoners tijdens het festival

Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt de as Herenbaan-Oost – Weg naar Zwartberg een verkeersluwe zone die afgesloten is voor festivalverkeer. Het zal erg druk zijn in deze omgeving. Indien mogelijk kan je best de omgeving vermijden.

De 'autoluwe zone' tussen de rotonde Kelchterhoef en rotonde Europark blijft toegankelijk enkel en alleen voor de mensen die niet naar het festival gaan. Op die manier blijven lokale handelaars en woningen steeds bereikbaar. 

De Binnenvaarstraat wordt afgesloten voor niet-bewoners van donderdag 25 mei om 15 uur tot maandag 29 mei 12 uur. De Binnenvaartstraat is voorbehouden voor hulpdiensten en bewoners van deze straat.

Ga je zelf naar het festival? Ga dan te voet of kies voor de fiets. Er zijn 2 toegangen tot de festivalzone:

  • Via het Europark (Klein Hoevestraatje)
  • Via Kelchterhoef

Iemand brengen of ophalen kan op de Kiss & Ride-zone aan GreenVille. Van daaruit brengt een gratis shuttlebus de festivalgangers naar de ingang. Voor de camping bevindt de Kiss & Ride-zone zich op de parking van Kelchterhoef. Gedetailleerde bereikbaarheidsinformatie kan je vinden op extrema.be/transport.

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Vergeet dus geen afspraak te maken, ook om bv. je huisvuilzakken te kopen/af te halen. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact en payconiq.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.