Laat je niet vangen door valse sms-berichten RSS link

Steeds vaker wordt sms gebruikt om berichten te versturen die valse links bevatten met de bedoeling mensen op te lichten. Deze vorm van phishing kreeg een naam: smishing of ook SMS-phishing.

De jongste weken zit smishing weer in de lift. Cybercriminelen gebruiken de actualiteit om je nieuwsgierig te maken en te laten klikken. Het kan gaan over smishingberichten die iets beloven naar aanleiding van de coronacrisis. Maar ook de berichtjes die van de overheid, een bank of een koerierdienst lijken te komen, blijven de ronde doen. Laat je niet vangen en wees altijd kritisch.

Wat te doen?
  • Klik niet op de link in het sms-bericht.
  • Als je wel geklikt hebt, vul de velden verder niet in en breek elke interactie af.
  • Valse berichten, ook valse sms-berichten, kan je doorsturen naar verdacht@safeonweb.be. Je kan een screen shot maken of de tekst in het sms'je selecteren en kopiëren naar een e-mailbericht. Verstuur deze e-mail naar verdacht@safeonweb.be. De inhoud wordt dan automatisch verwerkt. 

Leer valse berichten herkennen.

Gepubliceerd op dinsdag 8 december 2020 10.27 u.
alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.