update Coronavirus 8 april

Nieuwsbericht: 08.04.2020 om 16.20 uur

💡Kengetallen covid-19 : Update ??

-Wereldwijd : 309.145 genezen / 1.447.471 bevestigde gevallen / 83.401 sterfgevallen / ( worldometers)
-België : 4.681 genezen / 23.403 bevestigde gevallen / 2.240 sterfgevallen
-Limburg : 445 genezen / 2.694 bevestigde gevallen / 180 sterfgevallen

 💡Toegankelijkheid van de Plas :

👉 De Plas als natuurgebied is binnen enkel toegankelijk voor wandelaars ??

👉 Het zonnekloppen aan het strand , picknicken , het zeilen, surfen, zwemmen, klimbos, paintball is nog steeds verboden ??

👉 de politie zal de Plas opnemen als hotspot en regelmatig langskomen. Indien personen worden aangetroffen op het strand zullen deze personen worden weggestuurd en bij herhaling worden geverbaliseerd 👮???

💡Bewonersbrief + hulpaanbod Zorg ??

👉 Vanaf morgen zullen alle inwoners een bewonersbrief krijgen met alle richtlijnen rond corona nog eens op een rijtje en kan je uitleg vinden over het nieuwe buurtnetwerk Hoplr.

👉 In de brief zit er ook een hulpkaart bij van de Zorg : alle medewerkers en vrijwilligers van het team thuiszorg van de gemeente staan klaar om je bij te staan bij een vraag : 🆘

👉 Heb je hulp nodig bij het koken of is het fysiek te zwaar om je huishouden te doen? Heb je hulp nodig bij het wekelijks onderhoud van je woning of laat je graag een lekkere, gezonde maaltijd aan huis bezorgen? Zou je graag eens opgebeld worden door onze vrijwilligers voor een fijne babbel? Zou je (bv. als mantelzorger) boven- staande diensten willen inschakelen voor je (groot)ouder(s)? Bel gerust : 011492244

💡Nieuw : buurtnetwerk HOPLR voor HH??🤛

👉 Met de uitrol van het buurtnetwerk Hoplr in de hele gemeente is het onze bedoeling om de focus van het individu naar de lokale gemeenschap te brengen.

👉 Dit is een platform waar buren elkaar beter te leren kennen en waarderen om te anticiperen op de maatschappelijke uitdagingen van morgen zoals vergrijzing, buurtzorg, inclusie en burgerparticipatie.

👉 Het gemeentebestuur stelt Hoplr als platform ter beschikking van zijn inwoners maar komt in principe niet tussen in de interactie tussen inwoners.

👉 Wel zal het bestuur in deze crisisperiode Hoplr uitzonderlijk gebruiken om relevante informatie te verspreiden in verband met de maatregelen.

💡Eenmalige corona-hinderpremie sinds 6 april aangevuld met premie per sluitingsdag :

👉 Vanaf 6 april 2020 tot het einde van de coronamaatregelen geldt dat alle ondernemingen en zelfstandigen die tot en met 5 april de corona-hinderpremie hebben gekregen, automatisch 160 euro krijgen per verplichte sluitingsdag die samenvalt met een normale openingsdag, zoals die van toepassing was voor 14 maart 2020.

👉 Wie recht had op de corona-hinderpremie, hoeft daarvoor dus geen nieuwe aanvraag te doen. Als de verplichte sluitingsmaatregelen worden opgeheven, wordt de rekening gemaakt en wordt het bedrag vanaf 6 april tot het einde van de maatregelen in één keer betaald. Wanneer dat precies zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

💡Bij Ministerieel Besluit van 3 april 2020 (Belgisch Staatsblad, 3 april 2020) werd het MB van 23 maart 2020 houdende corona aangepast :

👉 Burgerlijke huwelijken zijn voortaan enkel toegestaan in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand.

💡Spreuk van de dag :

🍀” Het is verstandiger een kaars aan te steken
dan te klagen over de duisternis“🍀

💡 Info-corona :
federale coronalijn 0800 14 689
unizo coronalijn : 0800 20 750
politie : info@politiecarma.be
www.info-coronavirus.be
#samentegencorona
#hhzorggoedvoorelkaar

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.