update Coronavirus 6 juli

Nieuwsbericht: 6.07.2020 om 7.30 uur

💡Kengetallen covid-19 : Update 

-Wereldwijd : 6.504.468 genezen / 11.480.843 bevestigde gevallen / 535.167 sterfgevallen / ( worldometers)
-België : / 61.838 bevestigde gevallen / 9.771 sterfgevallen
-Limburg : 6.618 bevestigde gevallen = 7,7 per duizend inw) / 431 sterfgevallen in het ziekenhuis 527 in woonzorgcentra = tot. 958
-HH : 230 bevestigde gevallen ( = 7,5 ) per duizend gevallen

💡Na Lerida gaat tweede regio in Spanje dicht 

👉 Een tweede regio in Spanje gaat weer op slot na een nieuwe uitbraak van het coronavirus. De toegang tot La Mariña , in de provincie Lugo (Galicië), is ook vanaf middernacht verboden.

👉 Niemand mag het stadje verlaten. Al zijn er wel uitzonderingen. Wie er werkt, mag nog wel binnen. Lokale bewoners - 70.000 in totaal - die naar de andere 14 gemeenten van de regio willen gaan, zullen niet tegengehouden worden. Ook de maatregelen om het coronavirus weer in te dijken worden verstrengd. Mondmaskers buiten worden verplicht, ook op stranden en in zwembaden. Bars en restaurants krijgen striktere sluitingstijden.

👉 De lockdown volgt op een nieuwe Covid-19-uitbraak waarbij 106 mensen positief op het virus zijn getest. Eerder sloten de Catalaanse autoriteiten een deel van de provincie Lerida af omdat ook daar het aantal coronabesmettingen aan het exploderen is.

💡Humor online en in de etalage ipv op straat : Lachfestival gaat virtueel en non-viraal 

👉 Visuele humor die virtueel en daardoor dus veilig en non-viraal de wereld wordt ingestuurd: dat is het opzet van de CARTOON-CARROUSEL van het Lachfestival.

👉Al dan niet corona-gerelateerd, maar zonder twijfel met humor als rode draad, presenteert het Lachfestival karikaturen en cartoons.Want ook met bubbels, afstandsregels of andere beperkingen willen we de lachliefhebber laten genieten van humor.

👉 De Cartoon-Carrousel komt tussen 8 en 12 juli online via:
www.lachfestival.be
/www.facebook.com/Lachfestival/
#lachfestival.be

👉 Volgende cartoonisten verleenden hun medewerking: Bob Vincke, Canary Pete, EVa toon, François Vervoort, Herman Poppe (Popps), Klier, Leo Timmers, Marin-Artist enQuirit Productions.

👉 Humor in de etalage : een aantal middenstanders en horeca uitbaters kroop de voorbije weken in zijn pen voor een mop, een grappige tekst of een pakkende quote. Het Lachfestival goot de teksten in een creatief ontwerp en pakt er de komende dagen mee uit op de etalages van de deelnemers.

👉 Humor in de Etalage’ is een initiatief van het gemeentebestuur Houthalen-Helchteren in samenwerking met vzw HHC (Handelaars Houthalen-Centrum). Met dit initiatief wil het gemeentebestuur ook de lokale horeca en middenstand ondersteunen. 

👉 Benieuwd naar het resultaat? Wil je weten welke grappige tekst jouw favoriete winkel/horecazaak heeft uitgekozen? Check dan vanaf woensdag 8 juli de etalages als je naar het centrum gaat om te shoppen of om een terrasje te doen!

👉Deelnemende handelszaken: Bosthon Sport – L’Or Noir - Leonidas – Meesterbakkers Mariën - Nostro Sapore – Optiek Pollers – Villa XII 

💡Werknemers willen telewerken, ondernemers volgen niet ( enquête ) :

👉 Drie maanden lockdown heeft in België gezorgd voor de versnelde invoering van telewerk. “Uit onze bevraging blijkt dat de overgrote meerderheid (90%) van de Limburgers verwacht dat er in het post-coronatijdperk meer zal worden getelewerkt”, zegt Colson.

👉 Liefst 47% van de niet-ondernemers hoopt in de toekomst meer van thuis te werken of had al een job waar dit sterk was ingeburgerd. “Daar staat tegenover dat amper 29% van de ondernemers geneigd is om hun mensen in de toekomst meer te laten telewerken”, gaat Vandekerkhof verder. “Liefst 64% van de ondernemers vindt dat thuiswerk voor hun onderneming of zaak niet van toepassing is. Er is daar duidelijk sprake van een mismatch.” De onderzoekers waarschuwen voor negatieve gevolgen. “Ondernemers moeten alert blijven voor nieuwe maatschappelijke tendensen. Zo niet dreigen ze belangrijke opportuniteiten te missen. Telewerk is here to stay, zeker in een verhitte arbeidsmarkt is het aan onze ondernemers om daar op in te spelen.”

💡Duurzaam consumeren en e-commerce ( enquête ) ;

👉 De verschillen tussen ondernemers en niet-ondernemers komen opnieuw naar voren in de resultaten rond duurzaamheid. Hoewel 70% van de niet-ondernemers aangeeft in de toekomst duurzamer te gaan consumeren of dat al deed, blijkt dat 45% van de ondernemers daar sterker op zal inzetten (of het al deed). “De toenemende vraag wordt niet volledig beantwoord door onze ondernemers”.

👉 “45% van de ondernemers geeft aan dat duurzaam ondernemen voor hun zaak niet van toepassing is. We vrezen dat ze hiermee kansen laten schieten. De huidige crisis biedt een uniek momentum om duurzaam ondernemen versneld door te voeren. Naast maatschappelijke winst heeft het ook strategische voordelen die tot groei leiden. We hebben in Limburg prachtvoorbeelden en zelfs rolmodellen van duurzaam ondernemen. Alleen moet de bewustwording voor de gigantische opportuniteiten ervan blijven groeien bij onze ondernemers.”

👉 Bovendien dreigen sommige Limburgse ondernemers ook de e-commercetrein te missen. Ondanks het feit dat 45% van de Limburgers aangeeft in de toekomst meer online te zullen winkelen of dit al deed, is slechts een kwart van de ondernemers van plan om in de toekomst meer op e-commerce in te zetten of deden ze dit al.

💡Militaire oefening op 7 & 8 juli 🧐

👉 Op dinsdag 7 en woensdag 8 juli organiseert het Belgische leger een militaire oefening in een aantal Limburgse gemeenten, waaronder de onze. Je kan dus die dagen militairen en legervoertuigen zien passeren.

💡Spreuk van de dag:

🍀 “ Humor en geduld zijn de kamelen die je door alle woestijnen loodsen” 🍀

💡 Info-corona :

federale coronalijn 0800 14 689
unizo coronalijn : 0800 20 750
politie : info@politiecarma.be
www.info-coronavirus.be
#samentegencorona
#EuropeansAgainstCovid19 :

“Bescherm jezelf, bescherm anderen. Om het risico op coronavirus transmissie te verminderen, vermijd overvolle plaatsen en massale bijeenkomsten”

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.