update Coronavirus 29 mei

Nieuwsbericht: 29.05.2020 om 8.15 uur

💡Kengetallen covid-19 : Update ??

-Wereldwijd : 2.574.802 genezen / 5.876.963 bevestigde gevallen / 360.648
sterfgevallen / ( worldometers)
-België : 15.572 genezen / 57.849 bevestigde gevallen / 9.388 sterfgevallen
-Limburg : + 1328 genezen / 6.164 bevestigde gevallen = 7,1 per duizend inw) / 415 sterfgevallen in het ziekenhuis + 520 in woonzorgcentra = tot. 935
-HH : 178 bevestigde gevallen ( = 5,81
per duizend inw. ) - genezen (wordt niet berekend)

💡 Centrum voor dagverzorging
De Dagvink start opnieuw op vanaf 2 juni 

👉 Na de verplichte sluiting door corona starten we geleidelijk opnieuw op met de opvang overdag van onze meest kwetsbare ouderen die voorheen al gebruik maakten van dit aanbod van het Zorgbedrijf Hh

👉 Er zal een afzonderlijke ingang worden gemaakt

👉 Er wordt voorzien in voldoende beschermingsmaterialen voor de gebruikers en het personeel om te beantwoorden aan de richtlijnen van de overheid voor een veilige heropstart

👉 Ouderen die typische ziektesymptomen vertonen mogen uiteraard geen gebruik maken van het dagverzorgingscentrum.

👉 Aanvragen voor nieuwe opnamen in De Dagvink mogen gerust nu al ingestuurd worden. Er zijn zeker nog plaatsen vrij en we beschikken over voldoende omkadering door zorgkundigen, een verpleegkundige en een ergotherapeute.

👉 Ook zal er beroep kunnen worden gedaan op oa voetverzorging, een dienstverlening die in het gesloten dienstencentrum perron-oost werd aangeboden

👉 Neem alvast telefonisch contact met de thuisdiensten van Zorg Houthalen-Helchteren: 011/49 22 44.

💡Steun onze inzamelactie voor laptops.

👉 Wie lokaal de actie van de gemeente Houthalen-Helchteren wil ondersteunen en een warme oproep doen aan de inwoners van Houthalen-Helchteren en ondernemers om specifiek de kwetsbare personen in Houthalen te ondersteunen kan best de volgende website bezoeken : https://www.ovwb.be/team/gemeentebestuur-houthalen-helchteren

👉 Onder het motto ‘onze buurt zorgt voor onze buurt’ willen wij gelijke kansen bieden aan onze kansarmen. Die kloof wordt nog vergroot omdat ze geen toegang hebben tot het internet, de digitale economie en educatie door het ontbreken van een laptop.

👉 De gemeente werkt mee aan de actie van Ondernemers Voor een Warm Belgie om in het NAC te zorgen voor een drop-off locatie waar tablets of laptops terecht kunnen. Je kan aan de balie van het nac hiervoor terecht , dank.

👉 Ondertussen werden vanuit de eerdere actie - met steun van de gemeente - reeds 92 hernieuwde laptops aangeleverd aan onze lagere scholen en blijft het streefdoel om de gevraagde 140 gevraagde laptops te bereiken voor kansarme kinderen.

💡 Europese Commissie lanceert herstelfonds van 750 miljard euro

👉 Het herstelfonds waarmee de Europese Commissie de landen, regio's en sectoren wil helpen die getroffen zijn door de coronacrisis, zal over een capaciteit van 750 miljard euro beschikken. 500 miljard euro zal bestaan uit subsidies die de begunstigden niet rechtstreeks moeten terugbetalen, de overige 250 miljard zouden leningen zijn.

💡Weetje van de dag : de inflatie blijft dalen

👉 De inflatie is in mei verder gedaald, voor de vierde maand op rij. Het inflatiecijfer, dat is de mate waarin consumptiegoederen duurder worden, ligt deze maand op slechts 0,48 procent. Dat meldt het Belgische statistiekbureau Statbel. Vorige maand lag de inflatie op 0,57 procent, toen al het laagste niveau in bijna vijf jaar. Een indexsprong zit er dus niet meteen in.

👉 Er waren in mei vooral prijsstijgingen voor mobiele telefonie, vis en zeevruchten en telecommunicatiepacks. Stookolie, alcoholvrije dranken, groenten en vlees werden goedkoper

💡 Spreuk van de dag :

🍀 “Een druppel tederheid en begrip is maar dan een euro waard“🍀

💡 Info-corona :
federale coronalijn 0800 14 689
unizo coronalijn : 0800 20 750
politie : info@politiecarma.be
www.info-coronavirus.be
#samentegencorona

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.