update Coronavirus 28 april

Nieuwsbericht: 28.04.2020 om 8.45 uur

💡Kengetallen covid-19 : Update ??

-Wereldwijd : 917.397 genezen / 3.051.105 bevestigde gevallen / 210.714 sterfgevallen / ( worldometers)
-België : 10.878 genezen / 46.687 bevestigde gevallen / 7.207 sterfgevallen
-Limburg : +1.060 genezen / 5.171 bevestigde gevallen = 6 per duizend inw) / 344 sterfgevallen
-HH : 132 bevestigde gevallen ( = 4,31 per duizend inw. ) - genezen ( wordt niet berekend )

💡Nieuws : De Bib gaat terug open vanaf 4 mei ??

👉 Onze diensten stellen alles in het werk om vanaf 4 mei de Bib met een formule van “take-away” terug open te gaan. Alles zal verlopen volgens zeer stricte procedures bvb een afhaling 1 op 1 met duidelijke corona-regels en afspraken , info volgt nog 👌

💡Social Respons Team werkt 👏

👉 De collega's van Arktos, Jeugdwelzijnswerk Meulenberg, RIMO Limburg, en Jeugd en Straathoewerk en de Gemeente Houthalen, werken nu 7 dagen op 7 als SocialRespons Team samen, inzake noodhulp bij onze gezinnen. Dankuwel
Samen overwinnen wij corona 👍

💡Update WZC het Vinkenhof ??

👉 in het Woonzorgcentrum Vinkenhof in Houthalen-Helchteren verblijven er momenteel 110 residenten , het aantal covid positieve bewoners bedraagt momenteel nog 7

👉 Na een lange stabiele periode betreuren wel inmiddels het 8ste overlijden corona-gerelateerd in het rustoord sinds de start van de lockdown , we leven mee met de vele families 🙏🏻

👉 De testing van de medewerkers en bewoners aangeboden door de overheid staat in principe voor het einde van de week gepland 🧐

💡 Het gemeentebestuur gaat in beroep tegen de recent afgeleverde stedenbouwkundige vergunning voor de uitbreiding voor de remo-site ??

👉 Wij vragen :

- dat er een ruime groene buffer wordt voorzien ten opzichte van het fietspad en de woningen richting Wolfsdal ( Lillo ) en het Vlierhof
- duidelijkheid rond een definitieve eindtermijn van het storten in Houthalen-Helchteren;
- bijkomende maatregelen genomen om de geurhinder fors terug te dringen naar de wijken toe
- een grondig gezondheidsonderzoek georganiseerd in de buurt.

👉 Ondanks de aanzienlijke inspanningen op het terrein blijft de geurhinder na 3 jaar nog zeer actief bij mooi weer en werden door onze milieuambtenaren opnieuw verschillende vaststellingen gedaan. Wij blijven open staan voor overleg en dialoog met alle betrokkenen in het streven naar een oplossing voor deze aanslepende problematiek.

💡Vrije opinie :

“Sinds vrijdag heeft de burger een klein beetje perspectief. Dat is nodig, want de inspanningen wegen zwaar, en zijn nog niet voorbij.

Zo hebben we vandaag heel wat burgerrechten opgeschort of beperkt: het recht van vereniging, het recht van vergadering, het recht om te demonstreren, het recht om vrij te bewegen, het recht op sociaal contact.

We doen dat zonder protest, want we hebben die rechten afgewogen tegenover het recht op leven en het recht op gezondheid. We houden ons dan ook netjes aan de regels, op een paar na uitgezonderd.

Toch werden we de voorbije weken geconfronteerd met bedenkelijke maatregelen: drones met warmtecamera’s, een kliklijn voor tweede verblijven, een politicus die een tweede jeugd beleeft als sheriff, boetes die te pas en te onpas worden uitgedeeld.

De trackingapp, door een advocaat vergeleken met de ratel waarmee lepralijders in de Middeleeuwen hun komst aankondigden, is voorlopig van de baan.

Net als de maatregelen die bedoeld waren om terrorisme te bestrijden en de slimme camera’s die geïnstalleerd werden om de verkeersveiligheid te verhogen en de criminaliteit aan te pakken, dreigen ook de maatregelen die genomen worden in deze crisis, zoals een trackingapp, later voor andere doeleinden gebruikt te worden.

De controlestaat ligt dan op de loer. Vergezocht? Wie weet, maar dat we onze overheden daarin niet al te zeer mogen vertrouwen, weten we dankzij Edward Snowden.” GC , hbvl

💡 Spreuk van de dag :

🍀 “Geluk is niet iets wat kant en klaar is. Het ontstaat vanuit je eigen daden.” 🍀

💡 Info-corona :

federale coronalijn 0800 14 689
unizo coronalijn : 0800 20 750
politie : info@politiecarma.be
www.info-coronavirus.be
#samentegencorona
#blijf-in-uw-kot-en-op-afstand
#hhzorggoedvoorelkaar

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.