update Coronavirus 27 mei

Nieuwsbericht: 27.05.2020 om 12.15 uur

💡Kengetallen covid-19 : Update 

-Wereldwijd : 2.407.571 genezen / 5.642.513 bevestigde gevallen / 349.821
sterfgevallen / ( worldometers)
-België : 15.320 genezen / 57.455 bevestigde gevallen / 9.334 sterfgevallen
-Limburg : + 1328 genezen / 6.123 bevestigde gevallen = 7 per duizend inw) / 410 sterfgevallen in het ziekenhuis + 519 in woonzorgcentra = tot. 929
-HH : 171 bevestigde gevallen ( = 5,58
per duizend inw. ) - genezen ( wordt niet berekend )

💡 Wekelijkse markt 

👉 Sinds 18 mei is de wekelijkse woensdagmarkt op het John Cuppensplein terug open van 8.30 tot 15 uur.

👉 Het schepencollege besliste om de duur van de markt te verlengen. Zo kunnen onze inwoners de kraampjes langer bezoeken én steunen we onze marktkramers en onze middenstand in moeilijke tijden.

👉 Alle veiligheidsmaatregelen zijn voorzien! Onze gemeenschaps- wachten houden een oogje in het zeil en informeren je.

👉 Vorige woensdag bij de opening ontvingen we meer dan 1200 bezoekers verspreid over de ganse dag 

💡WHO: "We zitten nog middenin eerste golf"

👉 Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de eerste golf van het coronavirus nog niet voorbij. "We zitten nog niet in de tweede golf", zegt dokter Mike Ryan van de WHO. "We zitten nog middenin de eerste golf, in een fase waarin de ziekte volop in opmars is." Ryan verwijst onder meer naar Zuid-Amerika, Zuid-Azië en andere delen van de wereld waar het virus nog maar net goed is uitgebroken.

💡 Sciensano raadt gebruik hydroxychloroquine af 

👉 Sciensano heeft gisteren zijn richtlijnen voor de behandeling van gehospitaliseerde coronapatiënten aangepast. Het gebruik van het malariamedicijn hydroxychloroquine wordt nu sterk afgeraden.

👉 Het baseert zich daarvoor op een recente studie waaruit consistent blijkt dat het middel geen voordelen biedt, en mogelijk zelfs schadelijke effecten heeft. "Er is beslist om het off-label gebruik voor COVID-19 in België niet meer aan te bevelen", staat in de aangepaste richtlijn.

💡 Wereldwijd bijna meer dan 350.000 doden

👉 Het wereldwijde dodental door de uitbraak van het coronavirus is aan de kaap van 350.000 . Dat meldt de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit, die zich baseert op cijfers van officiële instanties. Ruim 5,6 miljoen mensen zijn officieel besmet, al ligt het daadwerkelijke aantal besmettingen vermoedelijk nog veel hoger, omdat niet alle mensen met het virus worden getest. Trieste ( voorlopige ) balans van een meedogenloos virus. 

💡 Spreuk van de dag :

🍀 “Afscheid nemen is niet loslaten , het is een andere manier van vasthouden“🍀

💡 Info-corona :
federale coronalijn 0800 14 689
unizo coronalijn : 0800 20 750
politie : info@politiecarma.be
www.info-coronavirus.be
#samentegencorona

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

  • hun handen te desinfecteren
  • verplicht een mondmasker te dragen 
  • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
  • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.