update Coronavirus 25 maart

Nieuwsbericht: 25.03.2020 om 8.20 uur

💡 De Olympische Spelen 2020 te Tokio, onze hoogmis van de topsport worden uitgesteld naar 2021.

💡 Kengetallen covid-19 : update :

-Wereldwijd : 337188 bevestigde gevallen / 14589 sterfgevallen
-Europa : 168573 bevestigde gevallen / 8711 sterfgevallen
-België : 4269 bevestigde gevallen / 122 sterfgevallen
-Limburg : +500 bevestigde gevallen / 21 sterfgevallen ( 60/100.000)

💡 Toch deze belangrijke update ivm de regels : ( onder voorbehoud vd definitieve richtlijnen ) :

 • Kappers sluiten vanaf 25/03/2020. 
 • Planten-en bloemenzaken blijven dicht
 • Horta en Aveve gaan open.

💡 Belangrijk nieuws over Belgen die via de luchthaven het land binnen komen: zowel de persoon zelf als de persoon/personen die hem/haar afhalen, worden verplicht om 14 dagen in quarantaine te gaan waarbij het verboden is om te werken! 

💡 Ivm buitenactiviteiten : de strikt federale lijn gaat gevolgd worden. En dat is wandelen of fietsen of joggen in je eigen buurt. Niets anders meer. 

💡Tijdelijke lockdown gevraagd van het NOCHH :

- In het belang van de volksgezondheid en een gelijke naleving van de regels rond corona - binnen en buiten - willen de burgemeesters een tijdelijke sluiting van het opvangcentra ( ook Helchteren ) zodat niemand meer naar buiten kan gaan

- We ervaren ondanks het uitgebreide afspraken-pakket dat de bewoners van het centrum nog te veel risico’s nemen en de regels van social distancing ( in de bus , in het centrum en op de straat ) te weinig respecteren. Namiddag komen alle betrokkenen samen voor een dringend onderhoud met fedasil om hier duidelijkheid over te krijgen. Zowel voor de bewoners van het centrum als de inwoners stellen wij de gezondheid voorop

💡 Gevraagd : Het dienstencentrum ‘t Klavertje heeft een tekort aan schorten liefst met mouwen en wasbaar op 60 graden en navulbare zeeppompjes aub : info : 011526160 

💡 Wat doen met ons afval in HH 

 • Op dit ogenblik plooien onze diensten van de regie terug op hun hoofdtaken : ze halen zwerfvuil op en doen dringende herstellingen en tussenkomsten .
 • limburg.net organiseert de ophaling van bijna elke afvalfractie huis-aan-huis : huisvuil ( rode of zwarte zak ) , pmd ( blauwe zak ) , groenafval ( witte zak ) , papier en karton , grof vuil en glas kan naar de glasbak. Enkel de plastic fractie lukt niet zolang de c.parken dicht zijn en kunnen wij momenteel gezien de beperkte taken van de regie ook niet organiseren.
 • Goed bijhouden voorlopig en goed sorteren zodat de stapel niet te groot wordt is onze boodschap nu : voor meer info google je naar ‘afvalkalender Houthalen-Helchteren‘ 

💡 actie opvraging beschermingsmaterialen zorg :

 • Naar aanleiding van de urgentie en de risico’s voor de volksgezondheid dat het coronavirus CoVID-19 met zich meebrengt was er de vrijwillige oproep en het besluit tot de opvordering van beschermingsmiddelen voor onze zorgverleners.
 • De vzw Parkmanagment HH en de gemeente namen de coördinatie op voor deze actie . Stilaan lopen de initiatieven binnen. Het is nog te vroeg om een overzicht te geven, dankuwel 

💡 Spreuk van de dag : “ Moeizame wegen leiden vaak naar mooie bestemmingen” 

federale coronalijn 0800 14 689
www.info-coronavirus.be
#samentegencorona
#hhzorggoedvoorelkaar 

alert-box-close-text

We helpen je graag verder, maar dan wel op afspraak!

We vragen alle bezoekers om bij aankomst:

 • hun handen te desinfecteren
 • verplicht een mondmasker te dragen 
 • 1,5 m afstand te houden van andere aanwezigen
 • de looplijnen te volgen

We vragen je om alleen naar je afspraak te komen. Als het niet anders kan dan is 1 begeleider welkom om je te helpen. Als je geen oppas hebt mag je je kinderen natuurlijk ook meenemen. 

Alle gemeentelijke diensten (met uitzondering van de balie bib en toerisme) werken op afspraak. Maak je afspraak voor burgerzaken, milieu, ondernemen en ruimtelijke ordening online of telefonisch via 011 49 20 03.

Opgelet: wij aanvaarden enkel betalingen met bancontact.

Gebruik liever ons digitaal loket!

Maar misschien hoef je helemaal niet naar het gemeentehuis te komen. Heel wat documenten, attesten of inlichtingen kan je immers gewoon online aanvragen. En je krijgt ze thuis geleverd in je mailbox of met de post. Vele documenten zelfs binnen enkele minuten.

Probeer het eens … Lukt het niet? Bel ons op 011 49 20 03 en wij kijken of we je telefonisch kunnen begeleiden met je aanvraag.